Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

De nog jonge amateurfilmer Lennart Withaar, alias Cycling Lennart, benaderde ons met de vraag of hij als filmer mee mocht in de koers.

Bij z'n vader achterop de motor heeft Lennart de koers prachtig vastgelegd en kregen we 's avonds een enthousiaste mail:

 

   Bedankt dat ik als pers aanwezig mocht zijn, het was een fantastische dag (en wedstrijd)!

   Mijn reportage staat op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=raPJca0e2xw

   Hopelijk tot volgend jaar bij de 31e editie!

 

   Met vriendelijke groet,

   Lennart Withaar (Cycling Lennart)

 

Natuurlijk zien we hem volgend jaar graag terug!