Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

PWZ Zuidenveldtour voor Bugter (+video)PWZ Zuidenveldtour voor Bugter

Zaterdag 11 mei 2019

Elite men - Luuc Bugter heeft de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. De renner van BEAT Cycling Club reed solo naar de winst in deze UCI 1.2-wedstrijd.

 

Bugters aanval volgde op solo's van René Hooghiemster en Adne Koster van Alecto Cycling Team, maar de Arnhemmer hield wel stand. Achter de snelle Bas van der Kooij van MonkeyTown, die tweede werd, werd Yves Coolen namens Beat nog derde.

Het was Peter Koning die namens West-Frisia het lont in het kruitvat stak. Luuc Bugter en René Hooghiemster maakten de oversteek en later deden ook Rick van Breda, Adriaan Janssen (MonkeyTown) en Yoeri Havik (Vlasman) dat. Janssen en Havik moesten de voorsten laten gaan toen Yves Coolen, Daan Hoeybergs (BEAT), Bas van der Kooij, Ivar Slik (MonkeyTown), Gijs Meijer, Adne Koster (Alecto), Arne Peters (Merida-Adelaar) aan kwamen sluiten.

Hooghiemster probeerde het eerst ver voor de finish, waarna Adne Koster in de eerste van twee omlopen aanviel. Net voordat hij was terug gehaald ontbond Bugter zijn duivels en die werd niet meer terug gezien door de concurrentie. 

"We hadden besloten lang te wachten met aanvallen, lieten ons ook niet van de wijs brengen door die mannen van Alecto die er vooruit reden. Toen Koster bijna terug gehaald was, ben ik vol aangegaan, ik wilde niemand mee. De afgelopen weken had ik al gevoeld dat ik sterk was, zo was ik in de Ronde van Overijssel mee met de ontsnapping, maar ik viel terug uit de kopgroep door een lekke band. Het maakte me extra gebrand om hier vol voor de zege te gaan. Ik ben heel blij dat ik het gehaald heb. Bij BEAT wil ik proberen nog het beste uit mezelf te halen dit seizoen, er komen nog mooie wedstrijden aan en dit is een geweldig begin."

Foto: © Rudie Ottens Verslag: Roy Schriemer, met dank aan Cycling Online

 

Volledige uitslag

Fotoverslag