Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

Foto: Ko Oost, tekst: Wielerflits.nl

 

Elmar Reinders heeft zaterdag de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. De Nederlander van Riwal deed dat na een lange solo. Reinders won de PWZ Zuidenveldtour ook al in 2016. Daan van Sintmaartensdijk en Richard Habermann mochten mee het podium op.

In de openingsfase kreeg het peloton enkele kasseistroken en de Muur van Emmen voorgeschoteld, maar deze zorgden zoals verwacht niet voor een schifting. Op de Muur van Emmen reed er wel even een kopgroep met onder meer Pools kampioen Maciej Paterski erbij een minuut vooruit, maar gevaarlijk werden zij nooit echt. Nog voor het begin van de finale werden zij weer tot de orde geroepen.

Reinders trekt vroeg ten aanval en wint
In de laatste zeventig kilometer zorgde een valpartij ervoor dat een groep van dertig man vooruit kwam te rijden. Zij zouden het met elkaar gaan uitvechten voor de zege, al zou het nooit echt uitdraaien op een gevecht. Reinders trok namelijk snel daarna ten aanval en reed een mooie voorsprong op het overgebleven pelotonnetje bij elkaar.

Met nog tien kilometer te gaan was zijn voorsprong zelfs meer dan een minuut. Meer dan genoeg om de zege naar zich toe te trekken. Achtervolgers Van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) en Habermann (Sparta Praha) probeerden de kloof nog te dichten, maar kwamen er niet meer bij. 

 

PWZ Zuidenveld Tour 2021 (1.2)
Uitslag (200km)

1  Elmar Reinders Riwal Cycling Team 4:23:12
2  Daan van Sintmaartensdijk VolkerWessels Cyclingteam 1:17
3  Richard Habermann AC Sparta Praha 1:19
4  Simon Daniels XSpeed United Continental 1:34
5  Coen Vermeltfoort VolkerWessels Cyclingteam ,,
6  Björn Bakker NWVG ,,
7  Maciej Paterski Voster ATS Team ,,
8  Morten Aalling Nørtoft Riwal Cycling Team ,,
9  Roy Eefting Wv De Kannibaal ,,
10  Sam Gademan Sensa - Kanjers voor Kanjers ,,

Volledige uitslag via Cyclingstatistics

uitslag in pdf