Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

Beste vrijwilligers, sponsoren en hulpdiensten,

 

Wat een geweldige wielerdag was zaterdag 18 september. We mochten weer in de baan na anderhalf jaar noodgedwongen Covid-rust. De zon scheen, veel publiek langs de weg en er was koers! Een koers waarbij de winnaar Elmar Reinders indruk maakte door de sprong te maken vanuit het peloton naar de koplopers om deze vervolgens vrij vlot achter te laten en na een lange solo te zegevieren. Een winnaar uit de streek die ook in 2016 de Zuidenveltour al eens had gewonnen.

Deze 29e editie is succesvol verlopen door uw belangloze inzet op het gebied van sport, veiligheid, medisch en Covid. Via deze weg wil ik u dan ook, namens het wieler comité, bedanken voor uw bijdrage. Door uw inzet hebben renners en publiek kunnen genieten van een internationale wielerwedstrijd op hoog niveau in Zuidoost-Drenthe. Het juryrapport gaf aan dat er fantastisch werk is geleverd en noemt daarnaast diverse positieve punten en een enkel aandachtspunt.

Op onze website www.zuidenveldtour.nl kunt u nog eens terugkijken op deze geslaagde dag. Hier vindt u onder andere een kort verslag van de wedstrijd en prachtige foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Ko Oost.

Tot slot; over goed een half jaar staat onze jubileum editie voor de deur. Dus noteer vast in uw agenda 30 april 2022 “30e Zuidenveldtour”. Mogen we dan ook weer op rekenen?

Nogmaals heel veel dank voor uw bijdrage en inzet. We spreken elkaar!

Namens het Zuidenveldcomite,

Edwin Meulenbelt, voorzitter.