Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

na lang wikken en wegen heeft het bestuur de knoop door gehakt, de 29e PWZ Zuidenveldtour gaat door!

Zaterdag 18 september 2021 hopen we een mooi peloton aan het werk te kunnen zien, tussen de start in Dalen en de finish in Nieuw Amsterdam.

Tijdens de ontstane vertraging hebben de parcours-bouwers niet stil gezeten, integendeel, ze kunnen een primeur melden: de Muur van Emmen.

Deze klim wordt in september voor 't eerst opgenomen in de 200 km lange route die de renners voor de kiezen krijgen.

 

Er is nog veel te doen in korte tijd, maar het bestuur is vol vertrouwen dat alles op tijd geregeld kan worden.

 

30e editie 

de datum voor de jubileum editie is 30 april 2022, deze kunt u alvast in uw agenda noteren.

Het is dan 30 jaar geleden dat in 1992 Jeroen Blijlevens als eerste winnaar over de finish kwam.