Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

29e PWZ Zuidenveldtour 2021 UCI 1.2

Dalen – Nieuw Amsterdam

Op zaterdag 18 september wordt in Zuidoost Drenthe voor de 29e keer de bekende Zuidenveldtour gereden, een internationale wielerklassieker voor elite-renners en beloften.

Start en finish

Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven.

Om ca. kwart voor vier is er een eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog drie keer een korte omloop van bijna 18 km.

De finish wordt verwacht om half vijf, eveneens aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan zo'n 200 km afgelegd.

 

Van Permanence naar Start

de route van de permanence in Nieuw Amsterdam naar de start in Dalen is slechts 8 km, ideaal om als warming up te gebruiken.

Langs het kanaal in westelijke richting, tot de ophaalbrug en dan linksaf naar Dalen.

Klik hier voor het routekaartje naar de start.

 

Parcours

Het parcours heeft ten opzichte van 2019 enige wijzigingen ondergaan vanwege werkzaamheden aan de N34, de Hunebed Highway.

In de route zijn zes kasseienstroken opgenomen. Nieuw is dit jaar de Muur van Emmen, die na ruim 80 km beklommen gaat worden

Een ander karakteristiek deel van de route is de Limietweg, de door renners gevreesde klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na ruim 90 km op het menu.

De verzorgingszone is na 107 km op de parkeerplaats nabij het fraaie natuurgebied Bargerveen.


De route-kaart vindt u hier

Het GPX bestand voor motorrijders vindt u hier

De postenlijst met doorkomsttijden vindt u hier