Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

Henrike Bakker is 4e jaars student aan de opleiding Sportkunde op de Hanzehogeschool in Groningen.

Haar afstudeerstage doet ze bij het Kenniscentrum Events in Assen: https://kenniscentrumevents.nl/

Voor haar afstudeeropdracht houdt ze zich bezig met het opstellen van een communicatieaanpak voor de PWZ Zuidenveldtour.

Ze heeft ons geholpen met het opzetten van sociale media kanalen, het ondersteunen bij het schrijven van de persberichten en het optimaliseren van de website.

 

Op de wedstrijddag zelf heeft ze een kleine sfeerimpressie gemaakt: Aftermovie